Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

15. 03. 2023

Rozšíření sortimentu nářadí na optiku

Sortiment nářadí jsme rozšířili o deset dalších produktů, náhradních dílů nebo alternativních prvků. Podrobnosti naleznete v katalogovém listu nářadí. Jde zejména o následující nářadí:

Nástroj na ostripování vlákna v Low Friction kabelech

Nástroj na snadné ostripování optického vlákna nebo vláken v Low Friction kabelech.

Nástroj na snadné ostripování optického vlákna nebo vláken v Low Friction kabelu 3.1x2 mm..

Nástroj sloužící pro odhalení vlákna (dvojice vláken) v „zastrkávacích" Low Friction kabelech o rozměru 3,1 mm×2,0 mm. Nástroj přeštípne tahové prvky v kabelu a „nařízne" plášť kabelu. Následně tahem za nástroj „stáhnete" plášť kabelu ve směru vláken a odhalíte optická vlákna (vlákno).

 

Kombinovaný nástroj pro pláště mikrokabelů průměru 3,3–6,4 mm

 Kombinovaný nástroj pro podélné i příčné rezání plášťů mikrokabelů průměru 3,3–6,4 mm - kolíček modrý

Kombinovaný nástroj pro podélné i příčné řezání plášťů mikrokabelů průměru 3,3–6,4 mm. Nástroj obsahuje nůž pro kolmý i oblý podélný řez. Malý modrý kolíček.

 

Kombinovaný nástroj pro párání trubiček a plášťů mikrokabelů do průměru 3,3 mm

Kombinovaný nástroj pro podélné i příčné rezání trubiček s vlákny a plášťů mikrokabelů do průměru 3,3 mm - kolíček šedý

 

Kombinovaný nástroj pro podélné i příčné řezání trubiček s vlákny a  plášťů nejmenších mikrokabelů do průměru 3,3  mm. Nástroj obsahuje nůž pro kolmý i oblý podélný řez. Šedivý kolíček.

 

Náhradní břity pro oba kombinované nástroje

Sada náhradních bitů pro malé kolíčky - malý modrý i šedivý kolíček

Sada náhradních břitů pro oba kombinované párací nástroje. Pro šedý kolíček 0–3,3 mm i modrý kolíček 3,3–6,4 mm. Sada obsahuje trojici kolmých břitů a jeden oblý.

 

Párač kabelu s otočným břitem 6–25 mm, náhradní nůž

 Párač kabelu s otočným břitem pro kabely průměru 6 až 25 mm, "Mořský koník"

Kabelový párač pro podélné i příčné naříznutí plášťů kabelů v rozsahu Ø 6–25 mm ("Mořský koník"). Párač má nastavitelnou hloubkou řezu i průměr kabelu. Zárověň lze nastavit podélný nebo příčný směr řezu. Nově je k párači dodáván i náhradní břit, viz obrázek dole.

Náhradní břit pro párač kabelu tupu "Mořský koník"

 

Nástroj na manipulaci s optickými konektory LC, SC

Nástroj na manipulaci s optickými konektory LC a SC.

Nástroj slouží pro manipulaci s optickými konektory LC (případně SC), a to zejména ve vysokohustotních konektorových polích, kam je obtížné sáhnout prsty.

 

Náhradní díly pro párače plášťů mikrokabelů a trubiček s vlákny

 

Nově jsme zařadili do sortimentu náhradní břity pro štávající párače, a to:

 

Náhradní břit pro párač trubiček Ø 1,2 až 3,3 mm

Náhradní břit do podélného párače pro trubičky a mikrokabely průměru 1,2 až 3,3 mm.

Náhradní břit do podélného páracího nástroje kabelů a trubiček s vlákny (od 1,2 do 3,3  mm).

 

Náhradní břit pro párač trubiček Ø2,9 až 6,8 mm

Náhradní břit do podélného párače pro mikrokabely průměru 2,9 až 6,8  mm.

Náhradní břit do podélného páracího nástroje optických mikrokabelů průměru od 2,9 do 6,8 mm.

 

Náhradní břity do podélného i příčného páracího nástroje průměru 5,0 až 10,0 mm

Náhradní břity (sada) do podélného i přížného párače 5 až 10 mm.

Sada náhradních břitů do nástroje pro příčné okružování i podélné párání kabelů a trubiček průměru od 5,0 do 10,0 mm. Sada obsahuje celkem 3 vložky břitů a upevňovací šrouby

 ©2023 OFA s.r.o.