Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

12. 02. 2024

Souprava pro trasování a identifikaci kabelů a žil CT33

Trasování kabelů, vodičů a žil se soupravou Vesala CT33.

Souprava pro trasování a identifikaci kabelů, vodičů, žil a kovových prvků sestává z vysílače CTT33 a kabelového lokátoru CL43. Souprava umožňuje vyhledávat kabely, vodiče a žíly, a to jak pod napětím, tak i bez napětí. Lokátor je možné využít i k vyhledávání sond 512 Hz, 10 a 33 kHz. Souprava VESALA CT33 je dodávána v praktické přepravní brašně a doplňuje ji řada příslušenství, jako jsou měřící šňůry, krokosvorky, zásuvkový adaptér, nebo výměnné detektory pro lokátor CL43. Blíže viz katalogový list.

VESALA CT33 - souprava pro trasování kabelů, vodičů a žil, identifikaci párů.

Trasování síťových kabelů a vodičů ve vnitřním i venkovním prostředí.
Trasování telekomunikačních kabelů (metalických, optických s metalickým prvkem) a identifikace vodičů a párů telekomunikačních kabelů.
Vyhledávání sond umístěných (zafouknutých, zatlačených laminátovým perem) v plastových i kovových chráničkách.
Vyhledávání závad na kabelech.
Identifikace jističů a pojistek v elektrických rozvodech (i pod napětím) .
Trasování kabelů podlahového vytápění.

Souprava pro trasování vodičů, kabelů a identifikaci žil finského dodavatele VESALA CT33.

Výhradním zástupcem společnosti VESALA pro ČR a SR je OFA s.r.o.

©2024 OFA s.r.o.