Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

03. 07. 2023

Nové komory ze sortimentu RADIUS Systems

Přinášíme rychlý přehled nových konstrukcí komor pro optické přístupové sítě FTTx z produkce severoirské společnosti RADIUS Systems. V přehledu najdete malé přístupové TOBY Boxy i velké komory Quadbox®, nebo ekonomickou variantu komor LITEBOX™.

 

TOBY BOX – demarkační bod pro nepřipojené domy

TOBY BOX - přístupový box pro bytové a rodinné domy nenapojené na optickou přístupovou síť (Home Passed, HP). Box slouží pro uložení rezervy optického kabelu nebo mikrotrubičky na hraně pozemku pro následné napojení stavebního objektu. Smotek rezervy je umístěn vertikálně. Miniaturní rozměry boxu usnadňují jeho umístění. Box je krytý plastovým poklopem o malém půdorysu. Poklop je možné zajistit šroubem.

 

 Přístupový bod pro TOBY Box OFA - instalace rezervy pro HP domy..
Rozměry:   275×130×250 mm (světlost otvodu do boxu: 100×180 mm)

 

FTTX TOBY BOX 2.0 – zmenšený demarkační bod pro nepřipojené domy

FTTX TOBY BOX 2.0 je zmenšenou verzí TOBY BOXu. FTTX TOBY BOX 2.0 slouží opět jako demarkační přístupový bod pro bytové a rodinné domy, připravené pro napojení, ale zatím nenapojené na optickou přístupovou síť (Home Passed, HP). Box slouží pro uložení rezervy optického kabelu nebo mikrotrubičky na hraně pozemku pro následné napojení stavebního objektu. Smotek rezervy je opět umístěn vertikálně. Miniaturní rozměry boxu usnadňují jeho umístění. Box je krytý plastovým poklopem o malém půdorysu. Poklop je možné zajistit šroubem.

 Přístupový bod pro FTTX TOBY Box OFA - instalace rezervy pro HP domy..
Rozměry:   215×110×250 mm (světlost otvodu do boxu: 77×165 mm)

 

QUADBOX® – robustní segmentová kabelová komora variabilní výšky

QUADBOX® je robustní kabelová komora pro podzemní přístupové body v FTTX sítích. Slouží pro uložení optických spojek a kabelových rezerv v zelených plochách, chodnících nebo i v komunikacích. Tomu je přizpůsovená škála dostupných poklopů od A15 až po maximálně D400 (kN dle EN124). Komora sestává z jednotlivých segmentů vysokých 150 mm, které se skládají na sebe. Hloubku komory si potom sestavíte podle potřeby použitím konkrétního počtu segmentů. 

 Kabelová komora pro optické sítě QUADBox OFA - podzemní přístupový bod, instalace optické spojky.
Rozměry:   Výška segmentu je vždy 150 mm, vnitřní rozměry segmentů jsou:

300×300 mm
600×450 mm
725×255 mm
915×445 mm
1310×610 mm

 

LITEBOX™ – kabelová komora pro přístupové sítě

QUADBOX® je lehká modulární stavebnice kabelové komory pro podzemní přístupové body v FTTX sítích. Slouží pro uložení oprtckých spojek a kabelových rezerv v zelených plochách a chodnících. Dostupná škála poklopů  zahrnuje plastové poklopy A15 a kompozitní B125 (kN dle EN124). Vlastní komora sestává z jednotlivých stěn, které jsou dodávány v rozebraném stavu. Rozložená komora tak zabírá minimum místa a díly komory se jednoduchým způsobem sestavují až na stavbě v místě instalace. Tělo komory lze případně skládat na sebe, čímž docílíme větší hloubky.

 Kabelová komora pro optické sítě LiteBox OFA - podzemní přístupový bod, instalace optické spojky.
Rozměry:    Výška segmentu je vždy 300 mm, vnitřní rozměry segmentů jsou:

300×300 mm
300×450 mm
450×450 mm
600×450 mm
600×600 mm

Pro další podrobnosti kontaktujte naše obchodní zástupce.

 ©2023 OFA s.r.o.