Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

18. 10. 2022

Stroj na zatlačování laminátových per a zatahování kabelů DuctRod RAPID

Instalovali jste někdy optický kabel do chráničky, která byla sice průchozí, ale nedržela tlak? Nebo již při malém zvýšení tlaku chránička praskala a bylo potřeba stále dohledávat poškozená místa a opravovat je?

Řešením je stroj na zatlačování laminátových per a zatahování kabelů FREMCO DuctRod RAPID

Zatlačovací a zatahovací stroj FREMCO DuctRod RAPID pro instalace optických kabelů.

Fremco DuctRod RAPID byl navržen pro zatlačování instalačních laminátových per do optických HDPE chrániček a následné zpětné zatahování optických kabelů do chráničky. Fremco DuctRod RAPID je výkonný stroj určený speciálně pro případy, kdy je chránička sice průchozí, ale není možné k instalaci užít velkého tlaku vzduchu (chránička netěsní, praská vlivem přetlaku a podobně). Stroj je možné použít pro mikrotrubičky a optické chríničky s vnějším průměrem 10–40 mm.

Stroj na zatlačování laminátohých per do optických chrániček FREMCO DuctRod RAPID.

Zatlačení laminátového pera do optické HDPE chráničky

DuctRod Rapid osadíme na konec optické chráničky a chráničku upneme do stroje. Případně lze chráničku pro lepší umístění stroje nastavit. Stroj musí být umístěn na stabilním podkladu a zajištěn proti posunutí. Případně lze použít flexibilní upínací prvek, který je součástí stroje.

Pro instalace používáme vhodná laminátová pera, rozsah přípustných průměrů laminátových per je 9–25 mm. Pro instalace doporučujeme užít kvalitní pero, protože stroj je schopen zatlačovat pero poměrně vysokou rychlostí (až 80 m/min.) při užití značné tlačné síly (0–200 kg).

Laminátové pero je zatlačováno do chráničky podávacími pásy, které jsou poháněny hydraulickými motory.

Hydraulické obládání zatlažovacího stroje DuctRodRapid.

Hydraulický pohon a ovládání stroje DuctRod RAPID

Fremco DuctRod RAPID je robustní a silný stroj s hydraulickým pohonem. K ovládání slouží hydraulická řídící jednotka, která umožňuje plynule ovládat směr a rychlost instalace a nastavovat maximální rychlost a tlačnou/tažnou sílu stroje. Počítadlo zobrazuje instalovanou vzdálenost (případně může být natištěna metráž na laminátovém peru).

Flexibilní upínací prvek stroje DuctRod RAPID pro instalace do komor.

Flexibilní upínací prvek

Pro zajištění stabilní polohy stroje při instalaci je možné využít flexibilní nastavitelný upínací prvek se stavitelnou délkou a roztečí opěrných ploch. To využijete zejména při instalaci v komorách, kabelovnách a podobně. Flexibilní upínací prvek je součástí dodávky stroje a lze jej snadno namontovat a nastavit nebo sejmout ze stroje.

Robustní stroj na zatlačování laminátohých per do chrániček FREMCO DuctRod RAPID.

Snadná konfigurace stroje zcela bez použití nástrojů

Stroj lze snadno přizpůsobit pro Vaši konkrétní aplikaci. Veškeré konfigurace, nastavování a běžné seřizování stroje při práci je řešeno ovládacími prvky stroje bez nutnosti užití jakéhokoliv nářadí. Stroj snadno konfigurujete pro konkrétní aplikaci, průměr optické HDPE chráničky, užité laminátové pero, a nebo místo instalace.

DuctRod RAPID - seřizování a konfigurace stroje bez použití nástrojů.

Technická data stroje DuctRod RAPID

Technická data stroje FREMCO Duct Rod RAPID naleznete v katalogovém listu stroje na stránkách distributora OFA s.r.o. S případnými dotazy kontaktujte naše obchodní zástupce.

© 2022 OFA s.r.o.