Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

06. 10. 2022

Univerzální optický box pro vnitřní rozvody OFA LI-BOX™

OFA LI-BOX™ představuje modulární stavebnici vnitřního optického rozváděče, který nalezne uplatnění v řadě bodů vnitřního optické rozvodu v bytových domech. Box může plnit funkci patrového rozváděče, provařovacího boxu pro vlákna z riser kabelů, přechodového rozváděče, vícenásobné zásuvky a podobně. Při návrhu boxu jsme měli na paměti nejen jeho univerzální aplikaci, ale  cílem bylo zároveň vytvoření boxu, který by se snadno instaloval.

LI-BOX – univerzální rozváděč pro vnitřní rozvod – napojení zákazníka z riser kabelu bez svaru

 

Univerzální optický rozváděč OFA LI-BOX™

 

Původním záměrem konstruktérů rozváděče bylo navrhnout novou generaci boxu pro riser kabely. Nicméně s tím jak vývoj postupoval bylo jasné, že se rodí rozváděč, který svou univerzalitou prostý riser-box dalece překoná. 

Univerzální optický tozváděč OFA LI-BOX - jeden box - deset různých aplikací ve vnitřním rozvodu.

Jeden box – deset různých aplikací ve vnitřních optických rozvodech

 

OFA LI-BOX™ lze užít v objektu pro řadu aplikací: riserbox pro navedení modulů z riser-kabelu k zákazníkovi, riserbox pro navaření vlákna z riser kabelu na jednovláknový kabel k zákazníkovi, riserbox s vystupujícími konektory (navařené pigtaily), riserbox s vystupujícími konektory – připojené konektory pod krytem, box na lištu s možností svaru vláken, patrový rozváděč, patrový provařovací box, vícenásobná zásuvka, přechodový box, box pro rezervu, případně Vaše specifická aplikace nad rámec tohoto seznamu. Jednotlivé varianty užití boxu jsou strukturovaně popsány v přehledu aplikací LI-BOXu.

Přehled aplikací univerzálního rozváděče OFA LI-BOX.

 

Instalace na stěnu, na lištu, na kabel, …

 

Box lze upevnit na různé typy stěn, osadit na instalační lištu, a to včetně dodatečné montáže na lištu s již instalovaným kabelem. Další možností je osazení  boxu v prostoru připáskováním na riser-kabel například ve stoupačce.

Upevnění LI-BOXu na stěnu, na lištu a na kabel.

 

Uzavření a otevření boxu, boční vločky pro kabely, trubičky, konektory či lišty

Uzavírání OFA LI-BOXu je řešeno západkami z čela krytu. To umožňuje instalovat box i do rohu dvou stěn, protože pro otevření není nutný přístup k bočním stěnám boxu. Variability krytu boxu je dosaženo díky výměnným bočním vložkám, které umožňují zavést do boxu přívodní kabely nebo mikrotrubičky různých průměrů, odchozí vnitřní mikrotrubičky průměru 4 nebo 5 mm, odchozí jednovláknové kablíky do průměru 5 mm, umožňují aby z boxu vystupovaly adaptéry konektorů nebo aby byl box esteticky osazen na instalační lištu. K tomu slouží boční vložky pro lišty v kombinaci s vylamovacími částmi v základvě (lišta je zaústěna cca 5 mm do boxu).

Specialitou je potom možnost osazení prodlouření krytu, které kryje zapojené odchozí konektory. 

Uzavření a otevření krytu LI-BOXu, boční vložky pro kabely, trubičky a lišty, prodloužení krytu.

 

Ukládání rezerv, svary vláken, sada pro 250µm vlákna

 

Rozváděč umožňuje provedení šesti svarů ve smrštitelné ochraně a uložení 2×1–1,5m rezerv vláken pro každý svar. OFA LI-BOX™ je primárně navržen pro práci s vlákny v sekundární ochraně 900µm, nicméně při využití doplňkové sady pro vlákna v primární ochraně lze pracovat i s těmito vlákny.

Ukládání svarů vláken a rezerv v rozváděči OFA LI-BOX.

 

Dokumentace, montážní návody, montážní videa a školení

 

K boxu je k dispozici kompletní dokumentace, včetně katalogového listu, přehledu možných aplikací boxu v oblasti vnitřních rozvodů, detailního montážního návodu a dalších materiálů. Bonusem jsou instalační videa pro každou aplikaci a možnost proškolení pracovníků provádějících instalace. Pro zpřístupnění videí požádejte svého obchodního zástupce OFA s.r.o.

Montážní video OFA LI-BOX™ pro jednotlivé varianty aplikací.

 © 2022 OFA s.r.o.