Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

15. 02. 2021

Nový optický rozváděč OROFA-48

Optický rozváděč OROFA-48 představuje inovované řešení vnějšího optického rozváděče na stěnu či sloup. Optický rozváděč OROFA-48 je vybaven čtveřicí výklopných optických kazet pro 12/24 svarů která umožňuje v rozváděči realizovat celkem 96 svarů. Kazety jsou vybaveny dvojicí držáků svarů se 6 pozicemi, do kterých lze ukládat svary ve smrštitelné ochraně ve dvou vrstvách.

Optický rozváděč OROFA-48, 24SC nebo 48LC konektorů.

Rozváděč je uzpůsoben pro umístění PLC splitterů v kovovém housingu.

V rozváděči je dále umístěna nosná maska pro 24 simplexních SC konektorů, alternativně lze využít pro 48 duplexních adaptérů LC shodné velikosti. Vzhledem ke kapacitě svarů realizovatelných v rozváděči lze používat na odchodu jak předkonektorované optické dropkabely, tak i neokonektorované dropkabely, na které budou v rozváděči navařeny jednotlivé pigtaily.

Optický rozváděč OROFA-48, rozváděč na zeď či sloup.


Optický distribuční sloupový box je přizpůsoben pro montáž na sloup a na stěnu. Upevnění na sloup se provádí pomocí připáskování nerezovou páskou do maximální šíře 16 mm, lze použít šroubovou pásku z příbalu (kovové a betonové sloupy). Na dřevěný sloup se rozváděč upevňuje zpravidla pomocí vrutů. Upevnění na stěnu se provádí pomocí čtveřice šroubů, lze použít šrouby a hmoždinky, které jsou za tímto účelem v příbalu rozváděče

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 pro sítě typu FTTH.

Zavírání rozváděče je řešeno pomocí čtveřice masivních uzavíracích klipů a doplňkového šroubového mechanismu s atypickou hlavou. Nástroj pro povolení a utažení šroubu je součástí příbalu.

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 - uzamykání rozváděče.

Rozváděč může plnit v optické síti řadu funkcí. Může sloužit jako distribuční bod v nadzemní síti nebo distribuční bod se splitterem, to kterého jsou zaváděny okonektorované optické dropkabely (až 24). Případně může plnit funkci nadzení spojky, pokud odchozí zákaznické kabely nejsou na straně rozváděče okonektorovány.

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 - kazeta pro 24 svarů.

Rozváděč je určen k osazení na sloup nebo na zeď. V prvním kroku je potřeba na zadní stěnu upevnit dvojici nerezových montážních úchytů, které jsou v příbalu rozváděče (každý je upevněn dvěma šrouby. Tyto montážní úchyty potom slouží jak pro přišroubování rozváděče (na zeď, dřevěný sloup), tak pro páskování rozváděče (na kovové a betonové sloupy).

 

Optický distribuční rozváděč OROFA-48 - fixace páteřních kabelů. za plášť či tahový prvek

Na stěnu se rozváděč připevňuje pomocí čtyř hmoždinek a šroubů, které jsou součástí příbalu rozváděče OROFA-48.
Na sloup se připevňuje připáskováním nerezovou páskou (kovové a betonové sloupy) nebo vrutem (dřevěné sloupy). Maximální šíře nerezové pásky použitelné pro upevnění rozváděče je 16 mm, doporučujeme užití užší pásky, např. 9 mm. K tomuto účelu ze využít i kovové stahovací pásky velkého průměru, které naleznete v příbalu rozváděče.

Optický rozváděč OROFA-48 – katalogový list.

Podrobná technická data a popis rozváděče naleznete v katalogovém listu na webu ofacom.cz.

©2021 OFA s.r.o.