Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - Nové produkty

16. 10. 2020

Sonda s vysílačem pro optické HDPE chráničky

Sonda s vysílačem pro kalibraci chránišek Vesala PL18-33.

Sondy s vysílačem VESALA řady PL jsou určeny k detekci a vyhledávání závad optických HDPE chrániček a ostatních typů plastových chrániček a potrubí. Sonda pracuje na frekvenci 33 kHz a je možné ji nalézt pomocí běžných hledaček, které umožňují vyhledávání na této frekvenci.

Sonda s vysílačem 33 kHz pro kalibraci chrániček Vesala PL18-33.

Sondy s vysílačem VESALA řady PL představují cenově dostupné, ale odolné a robustní řešení sondy s vysílačem pro detekci a vyhledávání závad na nekovových i kovových potrubích a chráničkách s vnitřním průměrem od Ø 21 mm. Sonda typu PL18-33 s frekvencí 33 kHz je vhodná pro plastové chráničky, jako jsou například HDPE chráničky o vnějším průměru Ø 33, 40 a 50mm  pro optické kabely. Sonda typu PL18-05 je určená primárně pro litinová potrubí, je vhodná i pro jiné typy kovových potrubí, ale například nerezové potrubí snižuje její dosah. MegaSonda VESALA PL42-05 je potom nejvýkonější sondou určenou pro kovová potrubí. Sondy PL18-05 a PL42-05 pracují s frekvencí 512 Hz.

Sonda s vysílačem Vesala PL18-33 s vnějším závitem M10.
Sondy PL18-33 a PL18-05 mají na svém bateriovém pouzdře vnitřní (M12) nebo vnější závit (M10) závit, který umožňuje jejich upevnění na vhodné laminátové pero (viz obrázek dole na stránce).
Obdobně je vnitřním závitem M12 vybavená i MegaSonda PL24-05. Dostupné jsou i adaptéry pro redukci závitu z M12 na M10.

Sonda s vysílačem Vesala PL18-33 s flexibilním bateriovým pouzdrem.

Dalším možným příslušenstvím pro sondy PL18-XX je flexibilní bateriové pouzdro, které umožňuje snažší průchod sondu v místech ostrých ohybů potrubí nebo chráničky.

Sonda PL18-33 je dodávána v praktickém nárazuodolném v plastovém pouzdře.

Sonda PL18-33 o vnějším průměru Ø 18 mm a pracovní frekvenci 33 kHz je dodávána v plastovém boxu, součástí dodávky je 1 ks baterie. Sonda je určena pro plastové chráničky o vnitřním průměru od Ø 21 mm. Technická data sondy naleznete v katalogovém listu.

Dutý kalibr pro kalibrace optických HDPE chrániček 40 mm.

K sondě lze jako příslušenství objednat vodotěsný  plastový kalibr pro kalibrace optických chrániček Ø 40 mm. Kalibr je vyroben z odolného plastu. Přední strana kalibru je zaoblená, v zadní části je šroubový uzávěrs těsnícím „O" kroužkem. Průměr kalibru je 28 mm, délka včetně uzávěru 150 mm.
Po odšroubování uzávěru lze do vnitřní dutiny vložit sondu s vysílačem Vesala PL18-33 (33 kHz).

Dutý kalibr s možností vložení sondy s vysílaščem pro kalibrace optických HDPE chrániček 40 mm.

Sondy s vysílačem VESALA řady PL18 lze do chrániček zafukovat stlačeným vzduchem nebo zastrkovat pomocí vhodného laminátobého pera. Laminátové pero musí mít koncovku se závitem umožňující montáž sondy.

Laminátové pero se sondou PL18-33 pro zasrtkkání do chráničky.

 © 2020 OFA s.r.o., fotografie poskytnula firma H. Vesala Oy, FInland