Kontakty

Sezemická 2872/10
Praha 9 - Horní Počernice
CZ-19300
info@ofacom.cz
tel: (+420) 281 021 483
fax: (+420) 281 021 489


O společnosti

Společnost OFA s.r.o. je předním dodavatelem komponent a řešení v oblasti optických přístupových a přenosových sítí.

S našem portfoliu naleznete široký sortiment prvků a řešení pro pasivní segmenty optických sítí. V oblasti vláknové optiky dodáváme optická vlákna, optické kabely a mikrokabely včetně svazků optických vláken. Z pohledu konstrukcí optických kabelů pokrýváme oblast vnějších optických kabelů, vnitřních a univerzálních optických kabelů, závěsných optických kabelů i speciálních řešení. K optickým kabelům nabízíme veškeré příslušenství pro realizaci pasivních optických sítí, jako jsou optické spojky, optické rozváděče, ucelené řešení trubičkového systému, optické splittery, CWDM systémy, nebo řešení pro následné vnitřní optické rozvody.  Samozřejmostí je nabídka veškerého příslušenství, jako jsou mechanické spojky, optické konektory, patchcordy, pigtaily a další.

Společnost OFA vznikla před 20 lety jako první specializovaný velkoobchod optických kabelů, optických vláken, rozvaděčů a všech dalších prvků nutných pro výstavbu optických komunikačních sítí. V současnosti jsou prvky dodané naší společností zabudované takřka ve všech optických sítích postavených na našem území.

V České republice a na Slovensku dlouhodobě obchodně zastupujeme společnosti OFS (výrobce optických kabelů a optických vláken), Apresa PLP (výrobce optických spojek), Gabocom (výrobce - mikrotrubičkový systém).  Od roku 2015 je OFA dále zástupcem dánské společnosti FREMCO, výrobce zafukovacích strojů a příslušenství pro zafukování kabelů. Dále společnost OFA zastupuje v ČR a na Slovensku finskou společnost VESALA, výrobce sond a kalibrů s vysílačem, lokátorů kalibrů nebo markerů a podobně. Kromě uvedených velkých společností zastupujeme i řadu menších firem a v posledních letech zavádíme na tuzemský i zahraniční trh řadu vlastních produktů.

Novinky - konference, výstavy

25. 09. 2020

FTTH Conference 2020

FTTH konference se v roce 2020 uskuteční ve virtuální formě v termínu 2.–3. prosince 2020 (na kdy byla původně přeložena z dubna 2020). Fyzická konference v Berlíně byla odložena na rok 2021, konkrétně na 21.– 23. září 2021. Přinášíme překlad části tiskové zprávy.

 


 

Brusel 10. září 2020 - Evropa a svět v současnosti čelí jedné z největších krizí v oblasti veřejného zdraví 21. století. Virus se nyní změnil z epidemie na pandemii a v několika zemích EU vidíme opětovný vzestup koronaviru. S ohledem na tuto situaci FTTH Council Europe zvažoval ideální postupu a konzultoval jej s řadou sponzorů. N8sledně jsme se rozhodli pro toto řešení:

Fyzická konference FTTH 2020 byla odložena na září 2021

 

FTTH Council Europe mění termín plánované berlínské fyzické FTTH Conference z 1.–3. prosince 2020 na 21.– 23. září 2021. Jsme přesvědčeni, že toto rozhodnutí, které bylo přijato po dohodě s drtivou většinou našich sponzorů, poskytne čas na zlepšení situaci v oblasti nákazy koronavirem a umožní účastníkům a vystavovatelům uskotečnění konference v období, kdy budou restrikticní opatření více uvolněna.

Konference FTTH 2020 proběhne jako  „virtuální" 2.–3. prosince 2020

 

Vzhledem k tomu, že se komunity po celém světě přizpůsobují světu s COVID-19,  jsou kvalitní, spolehlivé a rychlé digitální síťové infrastruktury stále důležitější, a to více než kdykoli předtím. Pandemie koronaviru prokázala nutnost potřeby spolehlivých a kvalitních optickách sítí, aby společnost mohla i v krizových obdobích efektivně fungovat a ekonomiky se zotavily. Organizátoři FTTH konference se domnívají, že je nanejvýš důležité spojit zúčastněné strany v digitálním průmyslu a diskutovat o optimálních strategiích zavádění vláken v těchto náročných dobách.

Celou tiskovou zprávu naleznete pod tímto odkazem.

Bližší informace a způsoby registrace na virtuální FTTH konferenci 2020 naleznete v nejbližší době na stránkách www.ftthconference.eu.

FTTH CONFERENCE 2020.